Förstasidan Regler Dresscode Om… Biljetter Galleri
2022-04-18

Stockholm Fetish Fair

Dekadance presents Stockholm Fetish Fair

Äntligen är det dags för Stockholm Fetish Fair igen!

Vi är i år tillbaka i Medborgarhuset vid Medborgarplatsen och slår upp portarna för en dag full av workshops, upplevelser och shopping bland butiker och loppisbord.

Plats: Medborgarhuset, Medborgarplatsen 4, plan 7
Tid: 13:00-19:00
Pris: Fritt inträde gäller hela dagen


Ladda ner preliminärt schema för dagen

Föreläsningar och liknande

Urpremiär för "Begraver dig"
Musikvideo med punkrockbandet TurboTutte feat Mary_deChain. tw: blod

Fetisch-friendly
Föreläsningen går igenom vad en fetisch är, vad som skiljer fetisch och kink och vad var och en av oss kan göra för att vara mer inkluderande och fetisch-friendly.

Feet
Foot fetishism and foot domination are relatively common. Join us to bust myths around this topic, and discuss the many ways why and how someone may enjoy feet. Workshop led by Cat_hrin (in English).

Kinkykvarteret
Informations- och rekryteringsträff inför Kinkykvarteret 3-6 augusti 2022
För dig som är nyfiken på Kinkykvarteret och för dig som är intresserad av att vara med som volontär. Välkommen till vår informations- och rekryteringsträff för att ställa frågor, träffa volontärer och ansvariga och kanske anmäla intresse för att vara med i Kinkykvarteret sommaren 2022, 3-6 augusti.

Vem kan vara med och jobba i Kinkykvarteret? Alla som är över 18 år, ställer sig bakom Stockholm Prides värdegrund om bland annat allas lika värde, respekterar YKINMKBYKIOK (Your Kink Is Not My Kink But Your Kink Is OK) och som respekterar Kinkykvarterets regler om samtycke som förutsättning för interaktion med besökare.

Kom med och skapa årets Kinkykvarteret tillsammans med oss.

Kinkykvarteret är en plats i Pride Park under Stockholm Pride Festival.
Kinkykvarteret är en plats för nyfikna och intresserade att få kontakt med likasinnade och att i en trygg miljö ta reda på mer om BDSM och fetischism. I Kinkykvarteret samsas butiker, workshops, föreläsningar, uppträdanden och prova-på-aktiviteter av olika praktiker inom BDSM.


Jag är inte Asami - Konstruktionen av barmhärtighetens sadistiska masochism
En föreläsning som inventerar koncepten barmhärtighet, sadism och masochism samt vad vi fyller dem med i våra kulturella, romantiska och sexuella liv. Förtydligande exempel kommer ges från film, litteratur och personliga berättelser. Det är en teoretisk resa som inte hymlar med sin sadistiska behandling av sina medresenärer.

Florentine Flogging
Flogging är en bred form av impact play som utförs med en flersvansad, kort piska som heter flogger. Ordet 'piska' kan förknippas med obehagliga situationer, men flogging kan varieras från en ganska mjuk upplevelse till en hård lek med alla nyanser däremellan.

Florentine flogging är när någon utför en mer avancerad form av flogging i olika mönster. Då används två floggers, en i varje hand.

Se en uppvisning i hur en Florentine flogging kan gå till, eller prova på att flogga eller uppleva flogging själv.

Fetischpodden live!
Fetischpodden är producerad av och med fetischister för att belysa vår sexualitet. Vi riktar oss både till andra fetischister men även till resten av befolkningen. Vi vill vara en folkbildande och upplysande sexualpolitisk kraft i samhället där alla har en naturlig plats oavsett bakgrund eller orientering. På Stockholm Fetish Fair spelar vi in inför publik. Gäst är Elena. Vi kommer att be publiken om samtalsfrågor.

Prova-på

Prova på att göra som jag säger
Har du undrat hur det känns att lyda? Har du drömt om att bara låta någon annan ta över för en stund? Nu kan DU som tillhör vår målgrupp få prova på i en mini session av Wish!

Skamvrån och golvet väntar på dig! Sessionen görs helt utan beröring och självklart så tar vi hand om dig efter!
(Endast öppen för personer som ingår i målgruppen för Wish)

Club Wish är en separatistisk förening för målgruppen kvinnor, transpersoner och/eller intersexuella som lever med sin identitet i vardagen och som har ett intresse för BDSM och fetischer.

Testa vakuumsäng
Att bli vakuumpackad i gummi kan vara allt från en meditativ till erotisk upplevelse och under årets Fetish Fair har du möjlighet att ta reda på vilka känslor det väcker i just dig. Du kryper i gummisängen endast iklädd underkläder (nederdel) och strumpor, och sen låter du mörkret omfamna dig. För den som önskar utlovas också lite lättare temperature play. Ta med en tom 50 cl petflaska som kan användas som andningsrör och gärna en person du litar på. Sängen körs av Ad_astra och Rope.

Shibari
Kom och testa att bli bunden i japansk rep-bondage, tillsammans med Peer Rope.

Flogging
Prova på att bli floggad med Flogging Devils

Poledance
Prova på pole med sensual movement är ett sätt att få kontakt med sin inre sensualitet. Med element från striptease och stång som redskap får utövaren pröva moves och kombinationer som är typiska inom poledance och striptease men ändå anpassade efter utövarens förmågor och önskemål. Prova på varar i ca 15-20 min och avslutas med en kort koreografisk sekvens till valfri låt som utövaren själv får utföra om hen vill. Alternativt så övar vi bara movement utan koreografi om utövaren önskar. I vilket fall så får en känna på stripteasens krävande konst och utövning i en komprimerad form.

Workshops

Tantrickink och Tantricspanking
Kombinera de mörkare energierna inom BDSM med Tantra i ett polaritetsspel som använder både kroppar och kanske verktyg. Workshopledare är Sofia Cerne från Tantrickink.

Pain & Pleasure
En möjlighet att dyka in i njutningen med smärta och viceversa. Utforska de helande effekterna av att leka med det förbjudna. Workshopledare är Sofia Cerne från Tantrickink.

Att laga en reva i ett latexplagg
Under den här workshopen går vi praktiskt igenom hur man gör för att reparera en reva i ett latexplagg. Efter en demonstration får alla deltagare själva pröva att göra en reparation. Inga förkunskaper, verktyg eller material krävs. Den som har ett trasigt plagg hemma är också varmt välkommen att ta med det för att få lite tips efter workshopen. Max 15 personer och det är viktigt att vara i tid till den här workshopen för att inte missa demonstrationen. Dagens latexreparatör är Ad_astra.

Ichinawa - bind med ett rep
Shibari med ett rep är ett bra insteg till att kunna börja ha utlevnad med rep. Enkla mönster, mindre teknik att memorera och snabba resultat gör att ett bra flow lättare uppnås. Samma fördelar får förstås den mer erfarne!

Ichinawa, som enrepsbindningar heter på japanska, är en undergren till shibari och för dig som är nyfiken kommer vi gå igenom ett par mönster och praktiska tips.

Bind din vän

En praktisk introduktion, från klassisk västerländsk bondage till japansk shibari.
Båda kan göras enkelt, tjusigt och säkert utan avancerade knopar. Inga förkunskaper.
Avslutas med prova-på och praktiska övningar.

Shibari - rep med intentioner
Kom och se och lär hur du med enkla medel gör rep-lek mer fylld av lust och känsla.

Utställare

Sexsperterna
Sexperterna har sysslat med att sprida information om säkrare sex i snart 20 år. De delar ut gratis kondomer och glid i olika storlekar och smaker. De har även infomaterial och broschyrer som riktar sig till MSM, KSK och transpersoner, som innehåller information om sex, lust och säkrare sex.

SLM Stockholm
SLM Stockholm (Scandinavian Leather Men Stockholm) är en läder och fetischföreningen för män som gillar män och bedrivs helt och hållet på en ideell basis av medlemmarna, för medlemmarna.

Club Abzint
Club Abzint gör större och mindre event runt om i Sverige. De ordnar föreställningar, performances, föreläsningar, workshops, marknader samt tillfälle för fetisch- och bdsm-utlevnad.

Stockholm Kinbaku Studios
Stockholm Kinbaku Studios arrangerar workshops, träffar, fester, shower och privatlektioner. Deras konstform kallas ofta shibari, eller kinbaku, och är en väg, en metod, att använda rep för att komma nära andra människor.

Kroppsfabriken
Kroppsfabriken är en fetischklubb med en strikt dresscode. Latex, lack och läder är ledorden. Här ingår datex och kraftigare gummi. På mässan säljer de latex-/gummi-kläder och accessoarer.

Fittslöjd
Fittslöjd tillverkar och säljer kink-och fetischkonst i form av broderier.

Art by Anna Caroline
Anna Caroline är en erotisk konstnär som på mässan säljer original och prints, bland annat en hel del shibari.

Red Umbrella Sweden
Red Umbrella Sweden är en förening för sexarbetare med anknytning till Sverige. Vi har ett community där medlemmar kan dela kunskap och erfarenheter, för vår säkerhets skull. Då sexarbete har en stor stigma i sverige, är det väldigt viktigt med en förening där man kan känna en gemenskap med likasinnade.

Butthurt
Säljer canes från www.butthurt.se.

Amergin Leather
Amergin Leather tillverkar handgjorda läderföremål. På mässan säljer de chokers, harness och liknande accessoarer.

Lilith Heels
Liliths berättelse ska likna den fallna kvinnan, men hennes berättelse kan lika gärna ses som en kvinna som bryter sig loss från normen och vågar gå sin egen väg. Är du lika fri och vågad som Lilith, då är det här klackarna du behöver.

Tove Z
Tove Z designar och tillverkar latexharness och ansiktssmycken.

Flirt Fashion
Flirt Fashion erbjuder ett stort sortiment av sexiga kläder, underkläder, kläder för rollspel och kaxiga accessoarer! Även sexleksaker för både henne och honom.

Justine & Juliette
Justine & Juliette är butiken för depraverade finsmakare. Kom och se, prova och känn på våra slagredskap, sexleksaker, bondage-utrustning. Känn på våra rep. Prova ut ett harnesk i veganskt läder. Justine & Juliette är en vegansk webshop med sexleksaker, bondageutrustning, smärtleksaker, rep med mera.

Club Wish
Club Wish är en separatistisk förening för målgruppen kvinnor, transpersoner och/eller intersexuella som lever med sin identitet i vardagen och som har ett intresse för BDSM och fetischer.

Herbal Journey
Hemmagjorda örtteblandningar från Stockholm som bygger på modern forskning och traditionell användning av läkeörter för att stödja kropp och själ.

Tantrickink
Sexinspiratör Sofia Cerne säljer sin bok Tantrickink - kittla din fantasi med lekfulla möten.

Pony Boy Express
Pony Boy Express säljer Pure For Men-produkter, kuk-krukor, 'kaffe o kuk'- muggar, butt scrub, glid, och annat man behöver.

Loppisförsäljare

Och inte minst runt 20 loppisförsäljare som erbjuder allt från latexkläder, uniformer och burleska underkläder till piskor, sexmöbler och erotisk konst.

---

Stockholm Fetish Fair genomförs i samarbete med Sensus i Sensus lokaler vid Medborgarplatsen.

Vägbeskrivning
Stockholm Fetish Fair 2022 genomförs i samarbete med Sensus i Sensus lokaler vid Medborgarplatsen (adress Medborgarplatsen 4).

Kollektivtrafik: Ta tunnelbanans gröna linje till Medborgarplatsen.

Bil: Kör Götgatan norrut från korsningen med Folkungagatan. I tunneln mot Hornsgatan tar ni vänster ner i parkeringsgaraget. Glöm inte att betala p-avgift. Gå upp för trappan och ut på Medborgarplatsen.

Alla: Gå ut på själva Medborgarplatsen och vänd ansiktet mot det stora gula tegelhuset med två stora trappor - det är Medborgarhuset. Mellan de två stora trapporna ligger entrén till Forsgrenska badet. Där går du in. Ta höger vi badets receptionsdisk och gå till hissarna. Ta hiss upp till plan 7. Gå till vänster utanför hissen för att komma till Sensus.

Sensus studieförbund skapar och finns med där mötesplatser för bildning och kultur utvecklas. Det gör vi tillsammans med medlemsorganisationer, samarbetsparter och deltagare. Vi lyfter fram relationer, rättigheter, hållbarhet och livsfrågor. Allt vi gör är folkbildning.
https://www.sensus.se/om-sensus/

Copyright © Dekadance