Förstasidan Regler Dresscode Om… Biljetter Galleri
2019-02-27

Tidigare dresscode (gäller parallellt med den nya 16 mars)

Gammal dresscode-text, som gäller parallellt för festen den 16 mars. Där texterna säger emot varandra gäller den mest tillåtande formuleringen.

För att komma in på Dekadances fester måste du vara klädd enligt vår dresscode. Detta för att skapa en tät, fetischpräglad stämning och sålla bort gäster som vill gå bara för att titta på andra, utan att själv bidra till stämningen. Dekadance ska vara en frizon för partyglada kinksters!

Huvudregeln är att dina kläder ska uppfattas som utpräglat kinky även av andra.

Observera att olika fester kan ha olika dresscode – ibland tillåter vi typer av plagg/material som annars inte godkänns, och ibland tillåter vi inte det som nästan alltid funkar. Till exempel är latex kanske inte tillåtet på en fest riktad mot uniformsfetischister.

Läs ALLTID igenom dresscodeinstruktionen för den aktuella festen noggrant.

Våra dresscodevakter har alltid det slutgiltiga ordet kring om dina kläder är godkända eller inte. Vi förbehåller oss rätten att neka personer som inte uppfyller vår dresscode inträde till festen. Dock VILL vi ju att du ska komma in, så hör gärna av dig i förväg om du är det minsta osäker genom att maila en tydlig bild och beskrivning av det du tänkt bära till dresscode@dekadance.se så får du veta på förhand om din klädsel är godkänd eller inte (om det går att avgöra utifrån bilder och beskrivning). Biljetter återköpes ej.

Så här ser vår ordinarie dresscode ut:
• Lack/PVC, gummi och latex
Material som nästan alltid funkar – om de inte fungerar på en specifik fest så står det tydligt i den aktuella festens dresscodebeskrivning.

• Läder, wetlook och galon/vinyl
Material som fungerar om plaggets design är kinky; det vill säga inte vanliga regnkläder, wetlook-leggings, MC-jacka och knälång skinnkjol eller liknande. Chaps, harness, sele, linnen med nitar etc. går bra.

• Uniformer
En paraduniform, historisk militäruniform (tex SS-uniform eller Röda Armén), modern officersuniform eller uniformsdelar i kombination med andra kläder enligt vår dresscode är godkänt. Observera att hakkors alltid skall täckas över.
Moderna kamouflage- och fältuniformer är inte godkända. Skoluniformer, sjuksköterskeuniformer och liknande är som regel inte godkända, men undantag kan göras för äldre, kompletta uniformer.
För att följa rådande lagstiftning är inga svenska myndighetsuniformer som idag är i bruk tillåtna.

• Korsetter
Funkar i kombination med övrig dresscode.

• Erotiska underkläder
Minimalt och explicit. Jockstrap, spets och utmanande. Gäller alla kön – inga bomullskalsonger eller Sloggitrosor.

• Metallkläder, ringbrynjor och rustningar i olika material

• Kroppsmålning
Om det är bra gjort och färgen inte färgar av sig, och i kombination med övrig dresscode.

• Naket
Det är inte tillåtet att gå med nakna kön oavsett övrig klädsel.

• Temakläder
Om det är genomtänkt, genomarbetat med kinkykänsla och kopplat till det aktuella temat. Om kläderna inte ryms inom ramarna för dresscodereglerna måste de godkännas i förväg, maila en tydlig bild till dresscode@dekadance.se.

• Bondage
Rep, kedjor, sele, bondagetejp etc. i kombination med övrig dresscode.

• Skor
Vi kräver inte att du bär utpräglade fetischskor, men tänk på att skorna ska passa hyfsat till din outfit. Välj kängor framför sneakers, och
lämna foppatofflorna hemma… Vi tillåter av säkerhetsskäl inte gäster att gå barfota på festen bland tappade glas och stilettklackar.

• Övrigt
Vi tillåter inte vapen och realistiska vapenattrapper – knivar, värjor och svärd, granater, kaststjärnor och eldvapen (inklusive luftpistoler och replikor) etc.

TIPS!
Ha gärna med dig extrakläder som du VET att du kommer in i om du vill utmana vår dresscode med en ny outfit. Då slipper du bli besviken om du inte kommer in. Och VI VILL ju att du kommer in!

Exempel på kläder vi INTE vill se är:
-Jeans – under inga som helst omständigheter!
-Vanlig t-shirt
-Vanlig tygskjorta (om den inte ingår i en uniform)
-Vanliga bomullsunderkläder
-“Lilla svarta klänningen”
-Kostym, frack etc.

Som ni märker så gillar vi inte “vanliga” kläder. Om du kan gå på gatan med dina kläder, utan att folk vänder på huvudet ordentligt efter dig, är det förmodligen ingenting som du kommer in med på Dekadance. Så gå gärna ut och testa i förväg!

Osäker eller har andra frågor?
Är du osäker på om det du har tänkt ha på dig är godkänt eller inte? Skicka ett mail med en tydlig bild till dresscode@dekadance.se så hjälper vi dig avgöra om kläderna fungerar. Men var ute i god tid, några dagar innan festen har vi mycket att göra.

Vid dörren görs en individuell bedömning av våra dresscodevakter. Därför är det bättre att fråga innan om du känner dig osäker!

OBS! Eftersom varje gäst bedöms individuellt kommer du INTE in utan att följa vår dresscode oavsett hur uppklädd din partner är.

Om du inte vill visa dig på stan i dina Dekadance-kläder så kan du byta om inne på klubben. Det finns också alltid möjlighet att hänga in dina vanliga kläder i garderoben under festen.

Copyright © Dekadance