Förstasidan Regler Dresscode Om… Biljetter Galleri
2014-03-09

Ordinarie dresscode antagen 2022-12-19

För att skapa en tät, fetischpräglad stämning har vi som regel strikt dresscode på våra fester. En strikt dresscode bidrar även till att gäster som bara vill gå för att titta på andra, utan att själva bidra till fetischfeststämningen, sorteras bort. Dekadance ska vara en frizon för partyglada kinksters!

Det är den sittande, valda styrelsen som beslutar om gällande dresscode samt utökad eller begränsad till vissa fester som kan ha tema.

Olika fester kan ha olika dresscode så ibland tillåter vi plagg eller material som annars inte godkänns och ibland tillåter vi inte det som ingår i vår ordinarie dresscode. Detta framgår i så fall i dresscodeinstruktionerna för den aktuella festen, annars gäller vår ordinarie dresscode enligt nedanstående.

Läs alltid igenom dresscodeinstruktionen för den aktuella festen noggrant. Är du det minsta osäker på vad som gäller, maila en tydlig bild och beskrivning av det du tänkt bära till dresscode@dekadance.se så får du veta i förhand om din klädsel är godkänd eller inte.

Det finns möjlighet att byta om på plats, i ett gemensamt omklädningsrum, om inte något annat meddelats.

Klädseln kontrolleras av våra dresscodevärdar ? deras beslut är slutgiltigt. Ingen återbetalning av biljetten om dresscoden inte uppfylls. Dresscodevärdarna kan föreslå att du ska ta av dig ett eller flera plagg för att bli godkänd, om kläderna följer dresscoden i övrigt. Det är inte för att vi vill se så mycket hud som möjligt, utan så lite tyg som möjligt.
Huvudregeln är att dina kläder ska uppfattas som utpräglat kinky även av andra. Det finns många materialfetischer och vi kan inte tillgodose alla ? Dekadance är främst en LLL-förening.:Godkända material
LLL (Latex/gummi/datex, Lack/PVC, Läder/konstläder)
Material som alltid fungerar om det inte står något annat i den aktuella festens dresscodebeskrivning.Lycra, wetlook, satin
Fungerar om det är riktigt blankt. Om du är osäker, maila en bild till dresscode@dekadance.se för att få din outfit godkänd i förväg.


Wetlook, neopren, galon
Material som är godkända om plaggens design är kinky ? inga vanliga regnkläder, wetlook-leggings eller våtdräkter.


Uniformer
Militära uniformer av historisk och korrekt karaktär samt civila uniformer som följer historisk uniformstradition. Även uniformsdelar enligt ovan i kombination med andra kläder enligt vår dresscode är godkänt.

Moderna fältuniformer är inte godkända. Hakkors får inte bäras synliga. Andra politiska symboler kan på anmodan behövas täckas över.


Korsetter
Fungerar oavsett material i kombination med övrig dresscode.

Explicita underkläder
Minimalt och explicit. Jockstrap, spets, utmanande. Gäller alla kön ? inga bomullskalsonger eller sloggitrosor. Det är inte tillåtet med nakna skrev, oavsett övrig klädsel.


Bondage
Rep, kedjor, sele, bondagetejp etc. i kombination med övrig dresscode.


Metall
Metallkläder, rustningar och ringbrynjor. Rustningsdelar i kombination med övrig dresscode.


Temakläder
Om det är genomtänkt, genomarbetat och extravagant med kinkykänsla och kopplat till det aktuella temat. Om kläderna inte ryms inom ramarna för dresscodereglerna är det säkrast att få dem godkända i förväg ? maila en tydlig bild till dresscode@dekadance.se.Övrigt


– Vi gör inte skillnad på kön i vår bedömning; oavsett vilket/vilka könsuttryck du väljer måste du följa dresscodereglerna.
– Det är inte tillåtet med nakna skrev, oavsett övrig klädsel.
– Vi tillåter inte vapen eller realistiska vapenattrapper.
– Skor, väskor, accessoarer och liknande är undantagna från materialkraven.
– Vi tillåter inte att gäster går barfota.
– Det går bra att blanda godkända material och outfits.
– Kroppsmålning är tillåtet så länge färgen inte färgar av sig.

Exempel på kläder vi generellt INTE vill se på våra fester är:


– Jeans
– Vanlig t-shirt
– Tygskjorta (som inte ingår i en uniform)
– Lilla svarta klänningen eller svarta kostymen?
– Vanliga bomullsunderkläder
– Kostym, frack, smoking etc..


Som ni märker så gillar vi inte ?vanliga? kläder. Om du kan gå på gatan med dina kläder utan att folk vänder på huvudet ordentligt efter dig är det förmodligen ingenting som du kommer in med på Dekadance. Så gå gärna ut och testa i förväg!

Ha gärna med dig extrakläder som du vet att du kommer in i om du har något som du tror är på gränsen.Osäker?


Är du osäker på om det du har tänkt ha på dig är godkänt eller inte? Skicka ett mail med en tydlig bild till dresscode@dekadance.se så hjälper vi dig avgöra om kläderna fungerar. Men var ute i god tid, några dagar före festen har vi mycket att göra. Dresscodevärdarna har tillgång till de bilder som mailats in så de kan se om en outfit fått godkänt för den specifika festen.


Tips!


Ha gärna med dig ett extra ombyte som du vet att du kommer in i om du vill utmana vår dresscode med en ny outfit (och inte har fått den godkänd i förväg). Då slipper du bli besviken om du inte kommer in, och vi slipper neka dig inträde ? vi vill ju att du ska komma in!
Välkommen till Dekadance

Copyright © Dekadance